آنچه كه هميشه بايد در يخچال داشته باشيد:


رفتن به بازار/سوپرماركت و مغازه ها براي خريد مواد غذايي يكي از فعاليت هاي مشتركي است كه همه انجام مي دهيم. ما آنها را مي خريم و نگران سالم بودن آنها هستيم. درباره سلامتي آنها جستجو مي كنيم و نتايج آن را با ديگران در ميان مي گذاريم. همه اينها بر تصميم گيري در مورد مواد غذايي كه هميشه بايد در يخچال داشته باشيد تاثير گذار است. اين ليستي از غذاهايي است كه در هنگام خريد براي هميشه موجود بودنشان در يخچال بايد آنها را در نظر داشته باشيد:
شير كم چرب
درسته، شايد خيلي جذاب به نظر نيايد اما شير يكي از بهترين منابع سرشار از كلسيم است. اگر خيلي شكر در آن نريزيد، و با شيريني هاي سبوس دار بخوريد شما يك ميان وعده مغذي خلق كرده ايد. نوع كم چرب آن را انتخاب كنيد تا سطح كلسترولتان را متناسب نگاه داريد. شما به شير براي مصرف با چاي و قهوه نيز نياز داريد تا آنرا سالم و خوش طعم سازد. اگر پس از يك ورزش جدي نياز به تامين كالري داريد، از ميلك شيك هاي ميوه اي و شير موز استفاده كنيد. براي خوردن سريالها (كورن فلكس) نيز شما نياز به مصرف شير داريد. داشتن سطح قابل قبولي از كلسيم و ويتامين ها، مناسب بودن براي هر استفاده فوري شير را دوست هميشگي شما مي سازد.
لبنيات: ماست و پنير
تنها شير نيست كه بايد هميشه در يخچال شما باشد، بلكه شما نياز به مصرف ماست و پنير نيز داريد. آنها سالم ترين منبع پروتئين و همچنين سرشار از مواد مغذي مانند روي، ريبوفلاوين، پتاسيم، ويتامين B12، آيودين، فسفر و ساير عناصر مورد نياز مانند موليبدنوم هستند. صرفنظر از سن شما، ماست يك پروبيوتيك عالي است و شما بايد آن را در ليست غذاي روزانه تان منظور نماييد. خوردن چند برش كوچك از پنير حتي اگر شما يك گياهخوار باشيد شما را مطمئن مي سازد كه كلسيم و پروتئين لازم را دريافت كرده ايد.
تخم مرغ
هيچ كارشناس بهداشتي در دنيا نمي تواند از ارزش غذايي تخم مرغ در رژيم روزانه بگذرد. صبحانه، نهار، شام هر وقت شما نياز به يك غذاي سريع و سرشار از پروتئين بدون كالري زياد داشتيد تنها چند تخم مرغ بشكنيد. در مباهات از خالص ترين شكل پروتئين در طبيعت، تخم مرغ به آساني تهيه شده و در انواع مختلف غذا سرو مي شود. براي خود املت يا نيمرو با پنير درست كنيد يا آنرا بصورت عسلي يا سفت بپزيد. همه شكل هاي تخم مرغ هرچند بطرز شگفت آوري متفاوتند، سرشار از ويتامين هاي مورد نياز شامل A، D و K مي باشند.

سبزيجات و گوجه فرنگي
مصرف اسفناج،سيزي خوردن، بروكلي كلم و ... براي كاهش كلسترول و اطمينان از دريافت مواد مغذي موردنياز روزانه در هر سني توصيه شده است. شما روزانه به مقدار آنتي اكسيدان براي جلوگيري از اثر راديكالهاي آزاد نياز داريد. اين آنتي اكسيدان ها بوسيله سبزيجات و گوجه فرنگي تامين مي شوند. گوجه فرنگي داراي مواد تقويت كننده ايمني بدن مانند ليكوپن نيز هست. گوجه فرنگي همچنين بعنوان طعم دهنده و قلم دوم از اقلام مصرفي درآشپزخانه براي تهيه سالاد، ساندويچ و انواع غذاها ضروري است. وقتي سبزيجات و گوجه فرنگي را با برخي ميوه تركيب مي كنيم سوپ ها و آبميوه هاي سالم و خوش طعمي درست كرده ايم.

ميوه هاي تازه: قطعه هاي ميوه و آبميوه
شما هميشه شنيده ايد اما احتمالا به آن دقت نكرده ايد كه ميوه هاي تازه بايد قسمت اعظم مصرف غذاي روزانه شما را تشكيل دهد. اگر آنها را در يخچال داشته باشيد، بيشتر به خوردن آنها علاقمند مي شويد. اگر خوردن ميوه هاي تازه كمي وقت گير است مي توانيد از آبميوه هاي بدون شكر و مواد افزودني استفاده كنيد. سعي كنيد ميوه هايي مانند سيب، هلو و آلبالو را با مركبات مثل پرتغال و آناناس مخلوط كنيد. ميوه ها داراي فيبر هستند كه بر كل سيستم گوارش شما اثر مي گذارد. آبميوه هاي تازه پاسخ خوبي براي افت قند خون و گرسنگي ناگهاني است.
ليمو براي تنظيم ويتامين C
ما براي ايمن نگه داشتن بدن، پاكسازي پوست و مطمئن شدن از عدم تاثير عوامل آسيب رسان به سلامتي نياز به ويتامين C داريم. بعلاوه آبليموي ترش مزه باعث دلچسب شدن مزه بيشتر غذاها مي شود. شما به ليمو براي تهيه سالادها، ساندويچ ها، دمنوش هاي گياهي و نوشيدني هاي تازه خانگي نياز داريد.
نان
در كنار اينها بخاطر داشته باشيد كه هميشه مقداري نان در يخچال داشته باشيد. در موارد اضطراري تهيه يك ساندويچ با نان خانگي بهتر از هر نوع غذاي آماده (Fast Food) است.

مترجم: منا نخعي